备考期末 轻松解难题

四年级

自考家热线电话
400-6869-101
微信
当前位置: 首页 > 四年级> 四年级英语> 四年级英语知识点

小学四年级下册英语同步练习题:Weather

来源:自考家网整理 2015-11-02 字体大小: 分享到:

在小学阶段掌握良好的学习方法对大家以后的学习大有帮助,自考家网为大家提供了四年级下册英语同步练习题,祝大家阅读愉快。

小学四年级下册英语同步练习题:Weather

一、从下列每组词汇中选出不同类的一项。

(    )1. A. rainy        B. snowy       C. swim      D. windy

(    )2. A. warm       B. today        C. hot        D. cool

(    )3. A. weather      B. sunny       C. cloudy     D. snowy

(    )4. A. London      B. Beijing      C. world      D. New York

二、从下列每组单词中,选出一个画线部分的发音不同于其他三个的单词。

(    )1. A. farm        B. warm        C. car        D. arm

(    )2. A. tall         B. ball          C. far        D. wall

(    )3. A. bird        B. first          C. girl        D. forty

(    )4. A. cloudy      B. outside       C. soup       D. about

(    )5. A. music       B. sunny        C. lunch      D. mum

三、单项选择

(    )1. It’s warm ________ Hangzhou.

A. up          B. in         C. of

(    )2. I like watching the ________.

A. a report       B. report weather      C. weather report

(    )3. ________ some soup, Amy.

A. To eat        B. Have             C. For

(    )4. It’s rainy in Guangzhou. _______ Jinan?

A. How are      B. How about         C. How in

(    )5. What’s the weather ________ in Nanjing?

A. is            B. like              C. to

(    )6. It’s ________ now. Let’s fly kites.

A. windy        B. cloud             C. rain

(    )7. —Can I swim today?

—________.

A. Yes, I can      B. No, I can’t        C. Yes, you can

(    )8. —Is it hot and sunny in Hainan?

——________.

A. Yes, they are      B. Yes, it is       C. No, it is

(    )9. _______ The soup is very hot.

A. Look after!        B. Be careful!     C. be careful!

(    )10. It’s cold outside. _______ a hat.

A. Put on            B. Put off        C. Take off

四、给下列问句选择合适的答语。

(    )1. Can I go outside?                A. Yes, it is.

(    )2. Is it hot today?                  B. No, you can’t.

(    )3. Can you swim?                  C. Very well, thank you.

(    )4. What’s the weather like in Dalian?   D. Yes, I can.

(    )5. How are you?                    E. It’s sunny and warm.

五、连词成句

1. is, it, warm ,today(.)

_______________________________________________________

2. it, sunny, is (?)

_______________________________________________________

3. it, cold, is, snowy, and(.)

_______________________________________________________

4. isn’t, no, it (.)

_______________________________________________________

5. (N) is, a, it, wall, the, on, tall, picture(.)

_______________________________________________________

六、给下列句子重新排序,组成一段对话。

(    ) Yes, you can.

(    ) Fine, thank you.

(    ) It’s windy! Can I fly a kite?

(    ) Is it cool outside?

(    ) Yes, it is. It’s cool and windy.

(    ) How are you?

七、根据提示完成天气预报

Good morning, everyone! This is the weather report. It’s _______ (下雪的) in Harbin. It’s ______ (风大的)in Lhasa. In Guangzhou, it’s _______ (阳光充足的). In Shanghai, it’s _______ (阴雨的). And it’s ________ (多云的) in Beijing.

八、阅读对话,判断对错。对的打“√”,错的打“×”

Amy: Hello!

Sarah: Hello, Amy! What’s the weather like in New York?

Amy: It’s rainy. I can’t go outside. What about Hong Kong?

Sarah: It’s hot and sunny. I can swim. Oh, it’s time for breakfast now.

Amy: OK. It’s time for me to go to bed.

(    )1. It’s hot and sunny in Hong Kong.

(    )2. It’s windy in New York.

(    )3. Amy can go outside.

(    )4. Sarah can’t swim.

(    )5. (N) It’s time for Sarah to go to bed.

参考答案:

一、1. C   2. B    3. A    4. C   5. B

二、1. B   2. C    3. D    4. C   5. A

三、1. B   2. C    3. B    4. B   5. B

6. A   7. C    8. B  9. B   10. A

四、1.B    2. A    3. D   4. E    5. C

五、1. It is warm today.

2. Is it sunny?

3. It is cold and snowy.

4. No, it isn’t.

5. It is a picture on the tall wall.

六、625341

七、snowy; windy; sunny ; rainy; cloudy

八、1. √  2. ×   3. ×  4. ×   5. ×

以上就是为大家整理的四年级下册英语同步练习题,希望对小朋友们有所启发!

上一篇:人教版四年级英语下册同步练习试题:Hi, Tony ! Hi, Jenny !

下一篇:开心版小学英语四年级下册练习题:选择填空

约名师
标签: 四年级 阅读 英语 排序 小学四年级 (责任编辑:自考家小编)

期末资料限时领

姓名
手机号
年级
*图形验证码
获取验证码
免费预约
小升初期末备考